Аню Ангелов присъства на връчването на дипломите във ВА "Г. С. Раковски"

  • 30 юли 2011 13:40

  • 1403
  • 0
Аню Ангелов присъства на връчването на дипломите във ВА "Г. С. Раковски"
© булфото

Церемонията, на която присъства и военният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, започна с посрещане на бойното знаме на Военна академия и приемане на строя от министъра на отбраната на строевия плац на академията.

През учебната 2010-2011 година в академията са се обучавали общо 1487 души - слушатели, студенти, докторанти и специализанти, съобщи комодор Димитър Ангелов - началник на Военната академия. По време на тържествения ритуал бяха прочетени заповеди на награждаване на първенците и отличните от "Випуск 2011" и бяха връчени дипломите на всички випускници. Сред обучаващите се има и четирима офицери от Гърция и Турция.
Министър Ангелов поздрави всички випускници и им честити успешното дипломиране и отличията. Той им пожела успех в по-нататъшната реализация, мотивация и организация в бъдещата дейност. Военният министър подчерта значението на приетия м.г. "План за развитие на въоръжените сили на Република България", който чертае бъдещето на въоръжените ни сили, включително и ВВС, до и след 2014 г., тяхната численост, техника и способности.

На дипломантите от Военна академия, випуск 2011, той пожела да бъдат мотивирани, да разработват и продължат да развиват този план.

Последвайте канала на

БТА
1403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини