Изпитват мераклиите за СУ по история

  • 01 юни 2013 07:42

  • 1622
  • 0
Изпитват мераклиите за СУ по история
©

Писменият изпит по История на България в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе от 9.00 ч. днес. Той се състои в развиване на тема по даден исторически проблем. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа.

В изпитната програма са включени основни проблеми, които са обединени в теми и се отнасят до развитието на българската държава и на българското общество във времето от края на VII до средата на XX в.

Изпитната комисия формулира темите в деня на изпита, така че те да покриват цялото учебно съдържание, заложено в програмата по История на България. При започване на изпита се изтеглят две теми, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях.

Кандидатстудентският изпит по италиански език е от 14.00 ч. и се състои от диктовка, преразказ на прочетен текст, превод от италиански на български език и езиков тест. Общата продължителност на изпита е 4 часа.

Конкурсният изпит по физика, който е с начало 14.00 ч. е с продължителност 4 часа и се състои от тест и една задача върху материали по физика за средните общообразователни училища.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини