Обучават преподаватели да ловят преписвачи онлайн

  • 30 май 2013 06:10

  • 1260
  • 0
Обучават преподаватели да ловят преписвачи онлайн
©

Около 100 учители ще бъдат обучени как да ловят преписвачи чрез електронната образователна система "Mудъл". Една от функциите й е да отчита процента плагиатство в курсовата работа на студенти и ученици, като изпраща линкове към текстовете, от които младежът е преписвал, пише Монитор. 

Освен това системата дава възможност за качествено електронно обучение. В нея могат да се качват уроци, да се правят контролни, а учители и ученици могат да участват в различни дискусии във форумите в системата. Обучението на педагозите ще е по проекта "Приложение на ИКТ в образованието - от университета към училището на базата на българския и португалския опит".

Това съобщи координаторът на програмата Роза Еврова. Проектът е с едногодишен срок, а бюджетът му над 130 000 лв. Финансирането е по по ОП "Развитие на човешките ресурси". Водещи партньори по проекта са столичното 144-то СОУ, Факултетът по педагогика на Софийския университет и училище "Португалия".Учителите ще преминат обучения за повишаване на знанията и уменията им за различни образователни платформи и програми. Сред тях е платформата "Енвижън". Ще има и курс за педагогически дизайн на електронно базирани учебни дейности, както и обучения за приложения на софтуерни програми.

Последвайте канала на

Novini.bg
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини