Асистент тормозил студенти в Благоевград

  • 23 май 2013 12:17

  • 1829
  • 0
Асистент тормозил студенти в Благоевград
©

Ректорското ръководство на Югозападния университет "Неофит Рилски" започна проверка срещу един от преподавателите по политология. Разследването е по жалба, депозирана от студенти до ректора проф. Иван Мирчев, съобщава Дарик.

В оплакването си, което е от месец, възпитаници от специалност "Политология" твърдят, че главен асистент Янко Бицин ги принуждавал да купуват от него литература, нямаща нищо общо с темата, по която са работили в семинарните занятия. Студентите сочат, че по време на занятия са обсъждани въпроси, които не са залегнали в учебния материал. Казвал им "От вас нищо не става", "Вие политолози няма да станете".

В писмото до ректора студентите пишат, че преподавателят им казвал, че учебният план не ги подготвял за политолози, а специалността дори не била годна за акредитация. Те се жалят, че ги заплашвал със съдебна разправа заради предишен сигнал срещу него.

“Ръководството знае за случая. Водени са разговори със студентите. В момента се извършва проверка”, обясни пресаташето на ЮЗУ Розалина Баладжанова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини