В Сандански забраниха допълнителните такси за забавачките

  • 14 май 2013 10:12

  • 749
  • 0
В Сандански забраниха допълнителните такси за забавачките
©

Кметът на община Сандански Андон Тотев забрани със заповед забавачките да събират допълнителни средства и консумативи. С това градоначалникът слага край на прилагането на досегашната практика да вземат не само пари, но и различни необходими неща - сапуни, тоалетна хартия, салфетки и кърпички.

Ветото важи за всички детски градини и ясли на територията на община Сандански. Кметът Тотев подчерта, че това е извън Наредбата за местни данъци и такси, приета с Решение на Общински съвет. Според нея за ползване на детски ясли или детски градини родителите или настойниците дължат 45 лв. и 38 лв. за целодневни детски градини за децата, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка на 5 и 6 години.

Всичко извън тази Наредба е нерегламентирано, а в това трудно икономическо време не искаме да натоварваме още повече младите родители, категоричен е градоначалникът на Сандански. Неговата заповед за забраната е разпратена до всички директори на забавачки, за да бъдат навременно уведомени всички родители, чийто деца посещават детските заведения.

Последвайте канала на

Novini.bg
749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини