Николай Милошев: Дано увеличението на учителските заплати да се превърне в тенденция

  • 22 април 2013 14:30

  • 823
  • 0
Николай Милошев: Дано увеличението на учителските заплати да се превърне в тенденция
©

Надявам се увеличението на заплатите на учителите да се превърне в тенденция. Това коментира пред журналисти министърът  на образованието, младежта и науката в служебното правителство  Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден, който посети днес Националната  търговско-банкова гимназия.

В нито една сфера заплатите не достигат, отбеляза Милошев. Според него обаче самият факт, че има увеличение на заплатите на учителите от началото на годината, показва, че държавата започва да осъзнава, че е длъжник на преподавателите. "Надявам  се в бъдеще тази тенденция да продължи, докато учителите достигнат това ниво, че да могат да живеят достойно", заяви министърът.

По думите му богати преподаватели никога не е имало, няма и да има, тъй като те са хора на духа и за тях материалното не винаги е било най-важно. Не може обаче, когато хладилникът ти е празен, да си човек на духа, затова поне трябва да бъде  осигурено спокойното им съществуване, каза той.

Милошев коментира, че желание за увеличение има, но въпросът е откъде да се вземат средства. При положение че ги няма в  държавата, откъде да ги вземем, заяви той и добави, че трябва да се търси разумен баланс. Министърът се запозна с учебно тренировъчните фирми и банки от гимназията, спечелили награди на международни състезания, и  се срещна с учителския колектив.

С този ентусиазъм, който видях в тези деца и учители тук, нашата държава има бъдеще, заяви Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини