Боянското училище се руши

  • 17 април 2013 20:03

  • 2048
  • 0
Боянското училище се руши
©

Старото училище в квартал "Бояна" е почти разрушено и разграбено. До няколко месеца сградата ще бъде преустроена в детска градина за повече от 100 деца. Жителите на квартала се опасяват, че дотогава училището ще бъде напълно разграбено и затова сигнализират общината за проблема. До момента сигналът им остава без отговор, разказва БНТ.

По думите на хората от квартала, старото Боянско училище е един от най-хубавите имоти в района. През последните месеци обаче сградата не се охранява и стопанисва.

Медният покрив на сградата липсва. Част от прозорците са изпочупени и достъпът до вътрешната част на сградата е безпрепятствен. Би трябвало да има включен СОТ, той е изключен и не знаем защо. Сградата е безстопанствена и никой не обръща внимание на това, заяви Надежда Стаменова.

Два сигнала подадохме - в полицията и на спешен телефон 112. Казаха, че трябва да сме на място, за да хванем крадците, което е невъзможно - да седим на пост цяла нощ, каза Цветанка Шарлийска.

Според жителите на "Бояна", в квартала няма и патрулиращи полицаи, които да залавят нарушителите.

В училището имаше разположен СОТ, който в следствие на течовете се задействаше постоянно. Имахме сигнали от живущите около училището, че алармата ги притеснява постоянно. До няколко дни ще бъде отстранен течът и ресорният кмет е разговарял да бъде възстановен СОТ. Ще бъдат отремонтирани стъклата, за да не могат вътре да влизат котки, кучета и клошари, обясни инж. Теодор Петков, зам.-кмет на район "Витоша".

От кметството обещаха, че още следващата седмица ще бъдат взети необходимите мерки за обезопасяване на сградата. Вече е подадено и искане до началника на VI РПУ за нощен патрул около сградата на старото училище.

Последвайте канала на

2048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини