Лов за двойкаджии

  • 23 юли 2011 07:35

  • 1659
  • 1
Лов за двойкаджии
©

Това стана ясно от таблиците за незаетите бройки за извънредното четвърто класиране на Регионалния инспекторат по образованието в София.

Гимназиите чакат общо 435 попълнения в последния момент. Бройките спокойно може да запълнят всички, изкарали оценка различна от двойката на изпитите за външно оценяване след 7-и клас.

Дори и елитната Френска гимназия е обявила едно свободно място и заради квотите за прием късметлията може да бъде само момче. Едно момче очаква и Втора английска гимназия в столицата. Цели седем са свободните места в НПМГ в паралелката с физика и английски език.

По-слабите пловдивски ученици също са изкарали късмет с четвъртото класиране. Езиковата гимназия „Иван Вазов” и пловдивската математическа гимназия все още търсят последните си кандидати за запълване на паралелките. Елитните гимназии във Варна обаче вече са си попълнили паралелките на трето класиране, става ясно от справката в списъците на РИО - Варна.

Правилата за четвъртото класиране се определят от директорите на всяко отделно училище. Мераклиите да хванат последния влак за елитните гимназии трябва да отидат в желаното от тях школо и да разберат графиците и изискванията за подаване на документи. Крайният срок изтича на 29 юли.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1659 1

Коментари 1

Добави коментар
Николов

2011.07.23 | 09:03

1
С тази снимка от "големия протест" който се получи точно все едно ни намеквате, че всички, които излязохме на улицата онзи ден сме разни двойкаджии дето се чудят как да закърпят положението и само да изкарат до 12 клас ...

Добави коментар

Водещи новини