Николай Милошев: Не вдигайте студентските такси

  • 04 април 2013 17:18

  • 1303
  • 1
Николай Милошев: Не вдигайте студентските такси
©

Студентските такси зависят изцяло от университетите, каза в Русе служебният министър на образованието проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден, цитиран от Труд. Това, което мога аз да направя, е да апелирам като личност и да помоля да се намерят възможните максимуми, за да е по-лесно за студентите.

Днес в Русенския университет се провежда конференция на Съвета на ректорите на висшите училища в страната. На форума се обсъждат промени в няколко закона, свързани с висшето образование и и с научната работа.

Заради намалената държавна субсидия, Софийският университет възнамеряваше да вдигне таксите си с 8%, но след протести на студентите оттегли предложението си

В същото време драстичното увеличение с 33%, което УНСС прие, беше сменено с повишаване на всички такси с 58 лв. По данни на студентските съюзи, още няколко ВУЗ-а се канят да увеличат парите за семестриалното обучение - Бургаският университет "Асен Златаров", Националната спортна академия и Югозападният университет в Благоевград. С парите ще се покрият належащите ремонти и сметките за ток, вода и парно, както и закупуването на нова модерна техника.

Последвайте канала на

Novini.bg
1303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.09 | 20:40

1
Предложение: Държавата може да спре източването на пари от училищата чрез техните делегирани бюджети. Особено в малките градове, където в училищата се вземат пари за "мъртви души". Направете проверки, закрийте и обединете училища. Ще дойдат много пари.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини