Проф. Биолчев: Трябва да се промени формирането на бюджета на университетите

  • 04 април 2013 15:44

  • 1106
  • 1
Проф. Биолчев: Трябва да се промени формирането на бюджета на университетите
©

Трябва да се очертае стратегия на висшето образование. Това каза в отговор на журналистически въпрос в Русе проф. Боян Биолчев, председател на Националната агенция за оценка и акредитация, цитиран от БТА.

В крайдунавския град той участва в национална конференция "Развитие на науката и висшето образование в България", на която присъстват служебният министър проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, председателят на Съвета на ректорите проф. Ваньо Митев, председателят на Съюза на учените в България акад. Дамян Дамянов и ректорите на висшите училища.

Проф. Биолчев говори за Закона за висшето образование. По думите му, трябва да се промени формирането на бюджета на университетите на брой студенти.

Последвайте канала на

1106 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.09 | 20:42

1
Предложение: Държавата може да спре източването на пари от училищата чрез техните делегирани бюджети. Особено в малките градове, където в училищата се вземат пари за "мъртви души". Направете проверки, закрийте и обединете училища. Ще дойдат много пари.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини