Бургазлии записват децата си в ясли и градини чрез електронна система

  • 01 април 2013 10:51

  • 652
  • 0
Бургазлии записват децата си в ясли и градини чрез електронна система
©

Електронна система за записване в детски ясли и градини в Бургас започна работа в 8 часа и сутринта и за един час регистрира 1800 потребители. Системата в морския град работи за втора година.

Майката на четиригодишно дете още помни кошмара с денонощните опашки пред детската градина.

„Изчакахме си опашките, списъците, минахме си по процедурата... Втората година, когато кандидатствахме за градина, вече бяхме с онлайн системата - изключително лесно, много бързо стават нещата", заяви Красимира Боева, информира БНТ.

Родителите имат право да избират между три детски градини.

„Най-много точки им носи първото място, разбира се, техен първи избор. Точки им носят и близостта на детската градина до местоживеенето", поясни Йорданка Ананиева от Община Бургас.

„Тези родители, които нямат възможност, не работят с интернет, така или иначе идват на място и ние правим регистрацията", успокои родителите Антоанета Кисьова, която е директор на една от детските ясли.

През целия месец март родителите са имали възможност да се запознаят със системата и днес вече да я приложат.

За 13 минути са се регистрирали 1312 родители, казаха от общината в Бургас. Всъщност това са повечето от родителите, чиито деца ще ходят в ясла или детска градина. Сега се започва работа по адаптиране на системата за регистрация и на първокласници.

Последвайте канала на

652 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини