Българче с международна награда за кино

  • 31 март 2013 13:32

  • 1135
  • 0
Българче с международна награда за кино
©

17-годишният Денислав Янев - възпитаник на Езиковата гимназия в Търговище, е най-добрият млад режисьор в категорията 16 - 21 години в младежкия конкурс на Международния фестивал за аматьорско кино в Честърфийлд, Англия, съобщи БТА.

За високото отличие, присъдено от журито на фестивала след преглед на всички любителски ленти на претенденти от цял свят, съобщиха от учебното заведение.

30-минутният "School Terror" или "Училищни ужаси", с който Денислав се е представил в Англия, е дебют в киното. Негови са и сценарият, и режисурата. Сюжетът разказва за страховитите преживявания на петима приятели, които остават заключени в училище. Докато се забавляват, те разбират, че не са сами и в сградата има убиец, който превръща невинните им занимания в същински ужас.

Актьори са ученици от гимназията, които говорят на английски език и за доброто си произношение са специално отличени от съдиите на фестивала.

Създателите на филма заслужават поздравления за работата си по тази амбициозна продукция. Темата не е нова, но въпреки това е сполучлива рамка на сюжета. Филмът демонстрира завършеност на работата, е част от рецензията на филмовите съдии от Честърфийлд.

Филмът "School Terror", ще бъде излъчен на 20 април, когато ще е и официалното награждаване в Честърфийлд. Денислав Янев няма да може присъства, тъй като отличието не предвижда материални стимули.

Последвайте канала на

1135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини