Просветният министър: Превърнахме "даскал" в обидно понятие

  • 31 март 2013 10:50

  • 1047
  • 3
Просветният министър: Превърнахме "даскал" в обидно понятие
©

Готвя се активно за провеждането на Обществен съвет с участието на граждани и се надявам в него да влязат високо отговорни хора, които да работят за доброто на нашите деца. Страх ме е само да не превърнем свободата в слободия. Това заяви в ефира на предаването „Събуди се” образователният министър в служебния кабинет проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден.

Той бе категоричен, че ще направи всичко възможно за разрешаване на проблема около превръщането на точките от матурите в оценки. Сред приоритетите му била и добрата организация на предстоящите изпити за четвъртокласниците и седмокласниците.

„Превърнахме "даскал" в обидно понятие, а именно от учителите зависи колко качествени ще бъдат децата ни”, каза още проф. Милошев по повод обещанието му да работи за повишаване на уважението към преподавателите.

„Искам да изляза от министерството с усмивка”, с усмивка заяви просветният министър.

Последвайте канала на

1047 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
УЧЕНИК

2013.04.02 | 11:58

1
МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ УЧИТЕЛИ ТРЯБВАТ. КАКВО НОВО МОЖЕ ДА НАУЧИ ЕДИН УЧЕНИК ОТ ДЪРТ ДАСКАЛ С ДИПЛОМА ОТПРЕДИ 30-40 ГОДИНИ.

2013.04.03 | 21:18

3
Е не е така зависи от учителя. Ако възрастния учител продължава да се интересува от предмета си и редовно си модернизира знанията и материала няма проблем. Дори е по добре, защото има повече опит в педагогиката. Докато повечето млади учители се държат (поне по мои наблюдения) прекалено приятелски с учениците си. Не ме разбирайте грещно, не искам учителите да са злобни или да не помагат, но излизане на кафе с учители и други подобни прояви според мен са недопустими защото оронват авторитета и уважението!
Меч

2013.04.02 | 11:58

2
"Учител" само с хвалене няма да стане престижно. Твърде много експерименти на неуки и злонамерени хора се извършиха в българското образование. Добре е наистина някой да разбере, че в училището се произвежда най-важната "стока" за държавата - хората.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини