Селяни продават ниви, за да ремонтират училище

  • 21 юли 2011 16:16

  • 1592
  • 0
Селяни продават ниви, за да ремонтират училище
©

Жителите на монтанското село Громшин са решили да продадат школските ниви и с парите да ремонтират изгорялото през 2009 г. училище. Преди дни всички местни жители се явили на общоселското събрание, където решението било гласувано единодушно, разказа пред в. Конкурент кметът Валентин Герасимов.

Пожарът изпепели до основи сградата на школото в селото и вече 2 години, за да учат, децата пътуват до съседното село Лехчево. Огънят лумна в навечерието на 130-годишнината от основаването на училището. Пламъците унищожиха покрива и втория етаж на сградата, строена през 20-те години на миналия век и изпепелиха голяма част от документацията. Досега е възстановен само покривът. През юли миналата година общинският съвет в Бойчиновци отпусна 110 000 лева за ремонта. За обновяването на сградата обаче са необходими около 500 000 лева.

“Няма как да осигурим такава огромна сума и решихме да продадем училищната земя. Тя е 330 декара, обработваема е и очакваме да вземем около 100 000 лева”, уточни Валентин Герасимов. За да започнат преговори за продажбата обаче, селяните трябва да получат съгласието на съветниците в Бойчиновци. Кметът вече е внесъл докладна.

Последвайте канала на

Novini.bg
1592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини