Просветният министър: Организирането на матурите върви по план

  • 28 март 2013 14:10

  • 734
  • 0
Просветният министър: Организирането на матурите върви по план
©

За организирането на държавните зрелостни изпити и на външното оценяване в седми клас през май всичко върви по план, като за това имаме уверението на дирекциите в МОМН, които от години подготвят тези изпити.

Това каза днес служебният министър на образованието, младежта и науката проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден, цитиран от БТА. Заместник-министърът на образованието Марияна Банчева заяви, че няма да има изменения във формата на изпита след седми клас и пожела на учениците и родителите да са спокойни, че "няма да има изненади". Медиите ще присъстват при определянето на изпитните тестове и на изпитните материали, каза Банчева.

Министър Милошев съобщи, че на днешното заседание на МС е обсъждан въпросът за еднократни помощи за най-уязвимите българи и за тази цел "бюджетът на МОМН е олекнал с 1 000 000 лева". Тези средства са от фондовете за издръжка в министерството, уточни министърът.

Учителят от Пловдив Христо Данев, станал известен с танца "Харлем Шейк", от 8 април ще може да започне работа в Английската гимназия в Пловдив, където ще бъде "назначен по заместване - до края на учебната година", съобщи проф. Милошев. Той добави, че ректорът на Колежа по мениджмънт в Пловдив му се е обадил, за да му съобщи, че е готов да наеме на работа Данев, като преподавател по английски език. "Така, че този учител най-вероятно ще се озове, не с една, а с две работи", коментира министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини