УНСС няма да вдига таксите (галерия)

  • 27 февруари 2013 15:56

  • 2465
  • 0
УНСС няма да вдига таксите (галерия)
© Булфото

Над 700 студенти от УНСС протестират пред висшето училище срещу увеличаването на семестриалните им такси с 33 на сто. С плакати "Не на високите такси" те бяха приети в аулата на университета от ректора и представители на Студентския съвет, съобщи БНР.

Решението за увеличаването на таксите беше взето преди месец. Таксите на студентите от повечето специалности ще скочат с близо 100 лева, негодуваха младежите.

Най-скъпите специалности са "Международни отношения" и "Европеистика", които от следващата година, ако увеличението остава, ще струват над 400 лева на семестър.

Протестиращите настояват ръководството на УНСС да отмени 33-процентното увеличение на таксите или да си подаде оставката. Младите хора искат и по-добри материални условия в залите, както и по-качествено преподаване в УНСС.

Преди две години таксите в УНСС бяха увеличени с още 20 на сто, казаха протестиращите, които очакват среща с ректора на учебното заведение Стати Статев и с представители на студентското ръководство, която трябва да се състои в аула "Максима".

В крайна сметка ръководството на университета обяви, че няма да вдига таксите с 30%, какво беше намерението. В 16.00 ч. е насрочено заседание на Академичния съвет, а студентите ще са готови за нови протести, ако не бъдат чути.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини