Асистентката, псувала студенти: Те ме накараха да псувам, влязох в образ

  • 13 февруари 2013 07:31

  • 4414
  • 10
Асистентката, псувала студенти: Те ме накараха да псувам, влязох в образ
©

49-годишната преподавателка, която изпуска нервите си в час по статистика и засипва студентите с куп каруцарски ругатни ще бъде наказана. Тя потресе кандидат-висшистите с бруталния си език.

"Не може да се процедира по философия, по политология, по майни гъзини и по право...Майка ви да е...,лайна такива!”, е само част от тирадата.

Пред 24 часа Надежда Цанкова дава и изключително странно интервю. Публикуваме го без съкращения:

-Г-жо Цанкова, какво се случи, че провокира толкова вулгарно поведение от ваша страна?

- Аз в залата не съм имала студенти, които да нагрубя. Имаше външни хора, които 40 минути не искаха да излязат, и нямаше друг начин. Сълзотворен газ ли да използвам! Трябваше да си изпитам студентите, които по график са вътре. Трябваше да решат задачи и да направят защита на курсови работи. И те поискаха да им демонстрирам как се псува в пристанищата. Плюс това нахлуха още в междучасието.

- Имаше ли такава реплика, отправена към вас?

- Да, преди да започнат да снимат. Те искаха да им демонстрирам това и аз им казах, че мога да вляза в образ, защото съм изучавала системата на Норбеков, другият начин беше със сълзотворен газ.

- Друг път позволявали ли сте си така да се държите със студентите си, да ги наричате лайна и да ги псувате на майка?


- Кого псувам на майка и кого наричам лайна? Просто влизам в образ и не знам кои са тези хора, които отказват да излязат. Един от тях ми казва, че не се процедирало така. По статистика винаги се е процедирало така и това не го измислям аз, а си е спуснато.

- Но това не е език на един университетски преподавател, ще се извините ли?

- В качеството си на университетски преподавател трябва да бъда поставена в нормална зала със студенти. Те нахлуват и превръщат залата в митинг. Външният човек е редно да се представи и да каже защо влиза. Освен това те отскубват клавишите от клавиатурите и вземат топчетата на мишките. Те, като вземат топчетата, аз трябва да прекратя изпита и да ида да търся мишки. Накрая охраната дойде и ме обвиниха, че аз съм блъскала едно момиче. Не съм го блъскала. Когато тези хора се представят и дадат обяснение защо са искали аз да ги псувам пред камери, тогава, ако има основания, ще се извиня.

- Как ще се развие този скандал според вас?

- Трябваше да се направи някакъв скандал, за да може проф. Димитър Аркадиев да ги пусне без курсови работи на изпит. Но нещата излязоха от контрол, тази подписка стигна до ректора и в момента трябва да се отстрани или преподавател, или деканът, или студенти да се върнат да повтарят семестър. Извинете, че споделям такъв личен проблем, но последните два месеца имам мензис, който не спира. В него момент аз бях неразположена и изпитвах от 9 ч. Нямах никаква възможност да изляза и нахлу цялата тази тълпа. Краката ми бяха облени в кръв и нямаше никакъв начин да изгоня тази тълпа. И в момента тук ми се иска декларация, че нямам гинекологично заболяване. Обяснения и доказателства трябва да представя в ректората до 15 февруари.

- Вие в момента отстранена ли сте?


- Защо да съм отстранена? Сега има поправки, но аз няма да ида на поправките. Няма да вляза повече в тази зала. Искат да ме отстранят, защото не желаят да ми платят докторантурата и сега кандидатствам за държавна поръчка. Това е истината. Като искат да ги псувам пред камера, направих го, за да бъда оставена на спокойствие и да мога да си готвя конкурса.

Последвайте канала на

Novini.bg
4414 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
daniel

2013.04.14 | 17:30

10
ami normalno e ..... vuzrastna jena sviknala s normi i kultura , da poludee s taq mladej .... za da govori taka si ima pri4ina... i tova sa tupite studenti koito 4akat za ednata troika..... tova e vis6eto obrazovanie pri nas.... pi6at ti 3 stava6 bakalavur
bat pan4o

2013.02.26 | 23:21

9
ЖАЛКА КАРТИНА-ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ КАКТО КАЗВА БАТ ГОИКО.НИТО ТОВА Е НОРМАЛЕН ПРЕПОДАВАТЕЛ НИТО СТУДЕНТИТЕ СА НОРМАЛНИ.ПЬРВО ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ДА СИ ИЗПУСНЕШ НЕРВИТЕ ПРЕД СТУДЕНТИТЕ Е НЕДОПУСТИМО.А ИНАЧЕ СТАТИСТИКАТА Е ЕДИН ОТ НАИ ТРУДНИТЕ ПРЕДМЕТИ-ТАКА БЕ И ЕДНО ВРЕМЕ КАТО СЬМ КАРАЛ ВИНС,ЗАДАЧИТЕ СА ПО ТРУДНИ И ОТ МАТЕМАТИКАТА И ТУК МНОГО ХОРА ОТИВАХА НА ПОПРАВИТЕЛЕН НА ЕСЕН.ОБАЧЕ И ПРЕПОДАВТЕЛКАТА Е ПРАВА ЧЕ ВСЕКИ СЕЛЯНИН С ПАРИ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ДИПЛОМА И ДА НЕ ХОДИ НА ЛЕКЦИИ А НА ЧАЛГОТЕКИ И ДА СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН ЧЕ ИМА НЕ САМО ТЕОРЕТИЧНИ ВЬПРОСИ НО И ЗАДАЧИ.МЕНЕ ДРУГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ЗА КАКЬВ... ИМ Е ТАЯ ДИПЛОМА КАТО НЯМА РАБОТА В БЬЛГАРИЯ И СЕ ПЛАЩА МАЛКО.АЗ КАТО ИМАМ ВИСШЕ ЗА ИКОНОМИСТ ВЬОБЩЕ НЕ СЬМ ГО ПОЛЗВАЛ ЗА ДА РАБОТЯ ЗА 300ЕВРО В БЬЛХАРИЯ АМИ СЬМ БАЧКАТОР ЗА 1500 ЕВРО В ГЕРМАНИЯ.

2013.02.26 | 23:21

8
бах нейната мама изтрещяла,как щях да я ошамаря тая кукувица...
Мунчо

2013.02.26 | 23:21

7
Естествено е , че студентите, които говорят на диалект, и кой знае какви са селяни, са я провокирали. Щом са взели камера, значи са знаели какво ще се случи и използват случая да минат на изпит без курсови работи. А част от въпросите им са изрязани.
деница

2013.02.26 | 23:20

6
мили коментатори аз съм студентка във вту и съм се стрещала с тази преподавателка. Това не е единична случка така е всеки час. Не само студентите да вдигналли ръце от нея..

2013.02.26 | 19:40

3
По мое време преподавателите биеха!не като сега да ги галят с перце!Вярно, не псуваха но шамарите ги раздаваха като бонбони,но аз не им се сърдя,желая им дълъг живот на тия който останаха,някой от тях не са живи вече...По добре е да не гонят жената,тя да се извини и да спрът да се пренасят и медий и всички
Ана

2013.02.26 | 23:20

5
Изглежда, че малко шамари са ти раздавали. Какво образование си получил, не ме интересува, но нямаше да е никак лошо, ако поне беше грамотен.

2013.02.20 | 13:11

2
като ти гледам правописа, май не са те били достатъчно. иначе тази дама да я кандидатират за премиер на изборите, поне ще има за кого да гласувам...

2013.02.26 | 23:19

4
Хора, това наистина не е единствения случай. И на мен е преподавала, просто не знаеш в кой момент ще почне да крещи . Да не говорим, че упражнението ни е час и 15 мин - тя 40 минути ги използва за "искрено и лично" . Питали сме я съвсем нормални въпроси, а тя просто почваше да си откача. За тези, които я защитават ви казвам, че не знаете нищо. Като не сте присъствали на упражненията, моля не коментирайте... И стига сте обиждали студентите... не всички са такива за каквито ги представяте.. има много хора, които учат с желание и си изкарват оценките със знания !
учен

2013.02.15 | 01:46

1
А кога сме имали свестен Министър на Образованието!? Спомняте ли си? Или на Здравеопазването...Истината е: Които са платежоспособни "студенти", ученици...все ще изкарат, а дали говорят или пишат правилно или какво знаят-отделен въпрос. Важното е да се плаща!!! И така материалното завладя всичко +++без значение какъв галош решава да учи! А че побъркани преподаватели има- това не е учудващо!!! В тази система, която всички ние сме възприели и одобрили по някакъв начин! И преди години нямаше достатъчно пари, но никой не си позволяваше грубости към студенти, с малки изключения, нито пък т.нар. студенти, често колхозници но някои от тях с ум , кадърни и пр. да си взимат изпитите просто на шега. Е, винаги има изключения. Например 80-те години да вземеш Анатомия в МУ със сериозен подкуп, без нищо да знаеш...Провалът продължава, защото го допускаме!

Добави коментар

Водещи новини