Студентите ще могат да получават две дипломи за 5 г.

  • 07 юли 2011 07:58

  • 1653
  • 1
Студентите ще могат да получават две дипломи за 5 г.
© Интернет

Това съобщи за АСН депутатът от ГЕРБ доц. Румен Стоилов. Издаването на двете тапии ще стане възможно, след като парламентът приеме поправките в закона за висшето образование, чиито вносител е народният избраник от ГЕРБ, предаде АСН.

В документа е записано, че университетите у нас ще могат да се сдружават с чужди ВУЗ-ове. По този начин, от една страна, в България ще дойдат много чужди студенти, а от друга - страната ни ще изнася образование навън.

Съгласно измененията, български университети ще могат да откриват филиали в чужбина, като по този начин ще печелят от чужди студенти и на територията на други страни. Те ще могат да се сдружават с чужди и наши вузове за съвместно обучение и "образователен франчайз".

В мотивите за въвеждането на законопроекта е записано, че по този начин се очаква у нас да се върнат много от българските студенти, които сега изтичат към чужди ВУЗ-ове, както и да се увеличат европейците, които обучаваме.

"Ние имаме висше образование на добро ниво и когато например УНСС се сдружи с Кембридж, студентите ще имат големи възможности за обучение и реализация", обясни депутатът Румен Стоилов.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hahah

2011.07.14 | 15:54

1
Унсс и Кембридж хаххахахахаха !!!

Добави коментар

Водещи новини