Поискаха оставката на Сергей Игнатов (обновена + видео)

  • 05 декември 2012 12:05

  • 3403
  • 9
Поискаха оставката на Сергей Игнатов (обновена + видео)
© Булфото

Представители на учените излязоха на протест в София.

Те поискаха отмяната на резултатите от конкурса във Фонд "Научни изследвания".

Около 200 души протестират пред входа на министерството. Те искат оставката на министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко и на шефа на Фонд "Научни изследвания". По време на протеста бяха хвърлени домати пред входа на Министерство на образованието.

Протестиращите съобщиха, че министърът лично е слязъл при тях, за да разговарят. Те искат да се преразгледа конкурсът „Финансиране на фундаментални, научни и научно-приложни изследвания в приоритетни области”, защото се съмняват в корупционна схема. Млади учени от катедра "Физика" към БАН заявиха пред репортер на novini.bg, че те никога досега не са печелили проект.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3403 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
pfff

2012.12.06 | 18:32

9
Всички са един дол дренки. Те влизат в политиката с единственото желание да крадат и забогатеят !! А после нямало пари. Е как ще има като всичко живо краде - депутати, бизнесмени, обикновенни хора !! Е как ще се оправим ? Как ??
XXL

2012.12.06 | 18:32

8
Ама само неговата оставка ли поискаха??? То трябва всичките ашлаци от кабинета Борисов да си ги пуснат,заедно с целият Парламент...
Емигрирайте!

2012.12.06 | 18:32

7
Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА «ПРАВИТЕЛСТВО». Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век млади учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството… Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни полуидиоти… Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като Булгаристан и Гърция, които залагат само на “туризъм” и “история” (кавичките са за Булгаристан) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...

2012.12.05 | 23:33

6
Ако така разсъждаваха Левски, Ботев...
И кво

2012.12.05 | 18:54

5
И кой да дойде....оня дето разваляше седянките ,а не далаверките?!?!
balgarin

2012.12.05 | 16:33

1
да дойде този който свали на баба ти шортите
Yeah

2012.12.05 | 18:03

4
Краино време беше...
nemane

2012.12.05 | 18:03

3
Нищо няма да му направят, нали всички са "взели" дипломи в неговия университет.
да се маха

2012.12.05 | 17:23

2
Абе щом тия крадът вече и от нещата който ни прославят и издигат в световен мащаб,значи нещата са стиганли дъното. И тоя незане къде се намира, но нали трябва да слуша ръководството на партията!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини