Засилен контрол на храната в училище

  • 29 ноември 2012 20:58

  • 1391
  • 2
Засилен контрол на храната в училище
©

Родители на първокласници от Враца се оплакват от лошо качество на безплатните закуски в училище. Това доведе до затягане на контрола, като освен периодичните проверки от РИОКОЗ, училищните фелдшери са задължени всеки ден да опитват закуските, преди да ги раздадат на децата, разказва БНТ.

Майката на третокласника Лазар всяка сутрин идва в училището, за да му донесе сандвич, защото детето в инвалидна количка не харесва безплатните закуски. А и майката не смята, че закуската е достатъчна и здравословна.

За училищния фелдшер Борислав Кунов обаче училищната храна е задължителна, защото началото на работния му ден започва с дегустация.

Кунов казва, че ако при дегустацията се усъмни в качеството на закуските, има право веднага да спре раздаването им и да поиска лабораторно изследване на продуктите в санитарната инспекция. Ако се окаже, че храната е развалена, училището прекратява договора с фирмата-доставчик. "Договорът ни с фирмата е железен и при най-малката издънка, те ще останат образно казано без "хляб", обяви той.

Повечето деца харесват закуските и с нетърпение очакват раздаването им.

Благодарение на засиления контрол досега няма случаи на хранителни отравяния в училищата, коментираха от отдел "Образование" в общината.

Последвайте канала на

1391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Доротея

2015.04.17 | 11:46

2
Това нищо не е в училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин. Храната е направо ужасна! Готвачът си прави ежедневни експерименти от което детето ми се натрови.
kalin

2012.11.30 | 07:48

1
kakva zakuska damu dade6 za 40 stotinki na den za dete RAZBIBKA NA EDNA ZAKUSKA 0,01 st. torbi4ka 0,01 st. etiket za godnost 0.02 st. transport 0,02 naem za pome6tenie ISKAM DA POPITAM ZA 0.34 st. KAKVA ZAKUSKA TRQBVA DA DADE6 KATO SE O4AKVA I DA IMA6 MALKO DA PE4ALBA

Добави коментар

Водещи новини