Няма проверки за фалшиви дипломи в Пловдивския университет

  • 05 юли 2011 17:30

  • 3522
  • 0
Няма проверки за фалшиви дипломи в Пловдивския университет
©

С тези думи ректорът доц. Запрян Козлуджов отхвърли информацията за разследване дали олимпийската шампионка и председател на международния олимпийски комитет Стефка Костадинова има фалшиво свидетелство за висше образование, съобщи БНР.

"Преди 7-8 години е излязла такава информация, че е издадена фалшива диплома, което абсолютно не отговаря на истината. Не съм правил проверка, но извиках декана на тогавашния факултет, сега е функционерен декан, проф. Маргаритов. Значи тя си е най-редовна студентка, която е завършила, има си дипломна книга, на всичкото отгоре по два или три предмета е късана по няколко пъти. Как може човек с фалшива диплома, който е късан и се явявал на изпити и дори не ги е вземал по тия най-тежките био, био химия и т.н.", заяви Козлуджов.

Информацията беше разпространена в новинарски сайт с твърдението, че прокуратурата разследва ръководството на Пловдивския университет за издадена фалшива диплома на шампоинката и председател на Българския олимпийски комитет. Данни за такава проверка не намери и говорителят на Районна прокуратура в Пловдив прокурор Галина Андреева

"За нея лично, не намерих да фигурира в нашата програма, да има преписка срещу нея за документно престъпление", каза още доц. Запрян Козлуджов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3522 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини