В Сливен крадат капаци на шахти и охранителни камери

  • 14 ноември 2012 15:24

  • 1489
  • 0
В Сливен крадат капаци на шахти и охранителни камери
©

В Сливен масово се крадат капаци на шахти и охранителни камери. Повече от седмица комуникационни и канализационни шахти в центъра на града застрашават пешеходците. Причината – липсващи капаци, лошо обезопасяване, а на места такова дори липсва, информира БНТ.

Преди дни центърът на Сливен осъмна с 30 зейнали дупки в пешеходната зона. През нощните часове крадци са отмъкнали капаците на шахти от канализацията и подземни комуникации. Дупките са дълбоки около четири метра и се намират основно на главната улица на града. Опасни дупки има и под прозорците на кмета.

"Не е нормално в една цивилизована държава да се случва такова нещо и то пред входа на общината. Аз, ако съм на мястото на кмета, ще уволня всички от охранителната фирма, защото са спали през времето, когато са ги окрали", категорична е жителка на града.

Някои от шахтите са обезопасени с дървени скари, а други - с клони. От общината са задействали процедура по избор на фирма, която да се погрижи за възстановяването на капаците.

"Това наистина е една аварийна ситуация, но ние не можем да планираме и кражбите. Всяка една дейност, която не е планирана, малко по-трудно и бавно се организира за изпълнение", обяснява Иван Манчев, заместник-кмет на община Сливен.

Освен кражбите на шахтови капаци, напоследък в Сливен станаха хит и кражбите на охранителни камери. Скоро полицаи разкриха крадец на седем такива, а преди дни беше открадната още една от хипермаркет в града.

Последвайте канала на

1489 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини