Ученички обвиниха учител в секстормоз

  • 06 ноември 2012 20:25

  • 4215
  • 0
Ученички обвиниха учител в секстормоз
©

Четири момичета от Механотехникума в Хасково са подали сигнал до медиите за сексуален тормоз от страна на техен преподавател.

Ученичките са на възраст между 14 и 16 години и учат в различни класове, но разказват едно и също - как учителят им по физика ги галел, милвал и опипвал, пише news.bg.

В момента върви разследване и няма да коментирам, но съм запозната с това, което се е случило. Майката на детето от моя клас също е запозната с това, което се е случило, но тя не предприе никакви съответни мерки. Аз нямам право, не е в моите правомощия да уведомявам службата за закрила на детето и детска педагогическа стая, тъй като тя е непълнолетна. Не вярвам, че това може да се случи с мой колега, тъй като нашата професия е страшно благородна, споделя класната ръководителка на десетокласничката, цитирана от БНР.

Според помощник-директора на училището обаче ученичката не е посещавала учебни занятия от началото на годината: „Тя има около 52-53 неизвинени отсъствия, не посещава учебните часове", категорична е тя.

Случаят се проверява от Детската педагогическа стая, от "Закрила на детето" и Инспектората на Министерството на образованието.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини