Арестуваха топ измамник обирал пенсионери

  • 02 ноември 2012 18:42

  • 1143
  • 1
Арестуваха топ измамник обирал пенсионери
©

Полицията задържа един от най-големите измамници в страната ни. 41-годишният Николай Гицов, известен с прякорите Кайчо и Рижко - заради червения цвят на косата му, в продължение на години причаквал възрастни хора пред клоновете на банки, облечен като банков служител и ги обирал, съобщи Дарик.

Николай Гицов вече е бил осъждан и е бил в затвора от 2007 до 2010 г. за измами. През лятото той основно действал по морето, обясни в интервю за Дарик шефът на 5-то Районно управление към СДВР комисар Николай Василев.

Николай Гицов имал две схеми, обясни комисар Василев: „Отива при тях, представя се за служител на банката. В единия от случаите е, че са белязани пари, не би трябвало да му се дават на възрастния човек и трябва да ги смени. Заедно с „жертвата" отиват в първия вход, който е предварително огледан, влизат в него, взима парите, без да употребява насилие, хората му имат доверие, защото го виждат, че е по риза, с бадж, и след като получи парите, излиза през задния вход. След като не се появява 10-15 минути, възрастният човек вече се сеща, че е бил измамен".

След като излязъл от затвора 41-годишният Рижко бил неуловим за полицията. Адресната му регистрация е в столичния квартал „Младост", но обикалял квартири на приятели и роднини. За последно е засечен в столичния квартал Люлин.

„Гицов е действал на територията на цялата страна. Основно лятото по морето, а през останалото време на територията на София. Занимавал се е с измами от двайсетина години", добави комисар Василев.

Той препоръча на възрастните хора да бъдат особено внимателни, когато теглят пари от банка: „Всяка сделка с парични средства, извън банковата институция, просто е нерегламентирана и предполага измама"

Последвайте канала на

Novini.bg
1143 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дид

2012.11.03 | 13:19

1
Този "измамник" в сравнение с онези които позволиха да се ограби българския капитал чрез т.нар. масова приватизация си е пълен нещастник!

Добави коментар

Водещи новини