Откриха крадени коли в софийски автокъщи

  • 02 ноември 2012 13:18

  • 2048
  • 2
Откриха крадени коли в софийски автокъщи
©

При полицейска акция проведена в София били проверени редица автокъщи и автоморги, в които били открити множество вещи и части от крадени автомобили, както и три коли с интервенции по рамата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията била проведена от служители на Сектор „Престъпления свързани с МПС”, съвместно с техни колеги от отдел „Противодействие на икономическата престъпност” към столичната дирекция и със съдействието на НАП. През месеците септември и октомври служителите посетили 12 автоморги и четири автокъщи на територията на Второ, Шесто, Седмо и Девето районни управления. В обектите били установени три моторни превозни средства и авточасти от 15 автомобила, предмет на противозаконно отнемане в България и Италия от марките Ауди А3, Ауди А4, Ауди А6, БМВ Х3, БМВ Х5, БМВ Х6, Мерцедес Ц 320, Форд Куга и Фолксваген Кади.

Полицаите се натъкнали и на лек автомобил „Фолксваген Туарег” с изтрити и заличени всички места, на които по принцип е изписан номерът на рамата. Проверяващите задържали две моторни превозни средства марка „Ауди” с английска регистрация с интервенция по рамата. В хода на проверката било установено, че липсват документи, регламентиращи дейността на обектите - разрешителни за разфасоване на бракувани МПС, договори с лицензирана фирма за извозване на отпадъци. За констатираните нарушения на фирмите, стопанисващи обектите служителите на отдел ”Противодействие на икономическата престъпност” при столичната дирекция и от НАП са съставили актове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2048 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
*_*

2013.09.27 | 10:12

2
Конфискация и публична продан, надали ще им върнат колите на хорицата с пренабити номера на рамите и двигателите.
Аспарухов

2013.09.27 | 10:11

1
Какви актове! Направо на лицата, собственици на фирмите, да им се забрани да упражняват такава търговска дейност, а за това, че не могат да кажат от къде имат крадените автомобили и части, да се подведат под отговорност за кражба.

Добави коментар

Водещи новини