12 г. затвор за мъж, отвлякъл и изнасилил бившата си приятелка

  • 31 октомври 2012 13:43

  • 844
  • 0
12 г. затвор за мъж, отвлякъл и изнасилил бившата си приятелка
©

Варненският окръжен съд присъди 12 години затвор на Алекси Митев от варненското село Радан войвода за две тежки, умишлени престъпления - отвличане и изнасилване на жена, извършени при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

За отвличането подсъдимият беше наказан с 12 години "лишаване от свобода", а за изнасилването получи 6 години затвор. По закон Митев ще изтърпи по-тежкото от наложените наказания.

На 3 януари миналата година мъжът  отвлякъл чрез насилие и жестокост жена от същото село, изнасилил я, като използвал сила и заплахи. В две свои заседания съдът разпита множество свидетели, за да изясни фактическата обстановка, свързана с престъпните деяния. Алекси е познавал пострадалата, с която в миналото е имал и интимна връзка.

Заради злоупотребата с алкохол, криминалното му минало и заради децата, които гостували често на майка си, жената преустановила връзката с Алекси. Подсъдимият я пребил, което принудило пострадалата да се пренесе да живее в дома на сестра си в село Радан войвода. Последвал телефонен, психически тормоз и заплахи за саморазправа спрямо всички, които обитавали този дом. Вечерта на 2 януари 2011 година, след солидно количество погълнат алкохол, Алекси разбрал, че жената, която преследва, е сама в къщата.

Първо пребил човека, оставен от близките на пострадалата, за да я пази. След това разбил вратата на дома и се нахвърлил с юмруци и удари по тялото на жената. Принудил я със заплахи да се облече и като продължил да я налага я повел към дома на леля си. Роднините му отказали да го приемат и той отвел със сила жената в необитаваната къща на своя братовчедка. Последвало ново насилие и заплахи. Въпреки съпротивата, безпомощната жена била изнасилена и принуждавана да лъже по телефона своите близки за местонахождението си. Със съдействието на полицията насилникът е задържан още на 3 януари миналата година. Съдебните експерти установили пораженията върху тялото на жертвата, както и факта, че е била изнасилена.

Подсъдимият не призна вината си за тежките престъпления и дори лансира твърдението, че е бил жестоко бит от разследващия го полицай при ареста. Установи се обаче, че е разпитван от жена полицай и то в присъствието на адвокат.

12 годишната присъда на Алекси Митев може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
844 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини