Родители на загинали в катастрофа: Истината е, че е имало гонка

  • 31 октомври 2012 13:05

  • 8697
  • 8
Родители на загинали в катастрофа: Истината е, че е имало гонка
©

Кметицата на община Борован и родителите на загиналите деца в Малорад в една нелепа катастрофа искат гласност на случая, искат истината. Все още, 30 дни след инцидента, разследващите не са им съобщили до къде е стигнало разследването.

Гласност на случая дадоха родителите на пресконференция днес. Припомняме, че в нощта на 26 срещу 27 септември четирима младежи от врачанското село Малорад загинаха при тежка катастрофа на междуселски път. Според полицията, лекият автомобил "Опел" се е движел с висока скорост, изхвръкнал от пътя и се ударил в дърво, при което трима загинали на място, а един е починал на път за болницата.

Колата е управлявана от 21-годишен младеж от село Малорад, другите пътници са били на 18, 20 и 21 години. Официалната версия на разследващите е, че шофьорът сам е причинил катастрофата. "Колата направо е като разкъсана. Каквато и да е причината, не е имало друга кола на пътя, самият водач е причинил ПТП-то, ударил се е в дърво, разкъсала се е колата. Изключително тежък случай", заяви комисар Росен Иванов, директор на ОД на МВР-Враца.

Според местните хора, обаче, не е изключено колата да е участвала в гонка на правия участък от пътя и това да е станало причина за инцидента. По асфалта още се виждаха следи от спирачен път на друга кола, успоредни със следите от гумите на катастрофиралия автомобил, където той излиза от шосето и се забива в дървото. "Официално от разследващите не е потвърдено да е състезание", каза кметът на селото Петър Гарвански.

На пресконференцията не присъствата поканените вътрешен министър Цветан Цветанов, главният прокурор и омбудсманът. "Ние не можем да свършим работата на органите за досъдебното производство", казаха на пресконференцията. По думите на родителите има данни, че на пътя е имало гонка. Има данни дори коя е била втората кола, както и че тя е вече пребоядисана и гумите са сменени.

Не се ли свърши работа в първите часове след произшествието, много данни вече могат да бъдат унищожени. Как ние можехме да стигнем до тези данни, а полицията - не. Тя работи върху версията за употреба на алкохол от страна на водача, а защо не работи върху версията за наличие на втори автомобил, попитаха родителите от село Малорад.

Според присъстващите родители и адвокати отношението на разследващите органи е безотговорно. Цяло село знае за какво става въпрос, само полицята не знае. Местните хора знаят дори кой е шофирал другата кола - той се казва Детелин и според информация на местните, той се казва Детелин и е от селото. И до днес той си кара колата из селото и се опитва да си организира други гонки с други хора. Колата му е пребоядисана, а още същата вечер той си е сменил гумите и ги е запалил. Все още на асфалта се виждат следите от гумите на 28-метров спирачен път. Председателят на Национално движение "България си ти" Димитър Куцаров подкрепи семействата на загиналите деца и поиска полицията да работи по-активно по случая.

Последвайте канала на

8697 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
.

2013.02.08 | 12:22

8
Абе бяс ме хваща като чета тук ОЛИГОФРЕНСКИ коментари!Търгнали да търсят неслучилото се и някакви виновни.И както обикновенно роднините на карача търсят кого да обвинят.НЯМА ДАННИ ЗА НИКАКВИ ГОНКИ!!!Полицията какво е виновна ,че за пореден път някакви малки мухльовци БЕЗ КНИЖКА някой им е дал кола и те залепнали на крайпътно дърво.ЕТО Я ИСТИНАТА.Кое е неочакваното?Неправоспособност , висока скорост , липса на никакъв опит , и алкохол.....какво да им се случи ?Да ги вземат в формула 1. Не е виновно нито обществото ,нито полицията ,нито крайпътното дърво ,че на някой хора децата са безконтролни и нещо повече някой бащи са безотговорни давайки ключовете на колата на тези т.н "деца" на по 20г.Това не се деца!!!!Достатъчно големи са за да осъзнават какво правят.Случаят в Симеоновград бе абсолютният шок в поредицата подобни инциденти. Лошото е ,че с състезателя тук има и други убити. Всеки ден ги виждаме около нас с гъгнещи басове смъкнати стъкла , тръгващи на мръсна газ ,завиващи с ръчна и т.н.Писнало ми е от такива малки мухльовци по пътищата. Айде стига жален вой , и стига търсене на виновни. ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ.............родителите им!

2013.02.08 | 12:21

5
И какво значение има дали е било гонка? Полицаите ли му натискаха гаста? И какво искате от полицията. При гонките така се получава. Вместо да търсите под вола теле, възпитавайте си идиотчетата. Защото утре някое такова може да се забие и в моята кола.
***

2013.02.08 | 12:21

7
само човек без сърце може да напише подобно нещо!
Петя

2013.01.26 | 12:43

3
Айде ти внимавай кой наричаш идиотчета
pari

2013.02.08 | 12:21

6
родителите имат право да знаят истината!
С.

2013.02.08 | 12:21

4
И какво точно променя фактът, че е имало гонка?! Какво искат да докажат родителите?! Дори и да е имало гонка, тя не е била под смъртна заплаха - всеки сам е взел своето решение да се направи на велик с 15 годишната си кола. А другият е оцелял. Ми, добре. Поиграли са си на руска ролетка и толкова.
инж.

2012.11.15 | 14:03

2
Не се ли знае кои са приятелите на въпросните деца? Да не се окаже, че в гонката участват децата на някой местен велможа или ченге
хм

2012.11.15 | 14:02

1
Селяндури, стига сте търсили под вола теле, ами си възпитавайте селяндурските деца! Това е истината!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини