Седем в болница след катастрофата край Кресна

  • 30 октомври 2012 09:50

  • 756
  • 0
Седем в болница след катастрофата край Кресна
©

Още три жертви има в тежката катастрофа край Кресна. С тях броя на пострадалите става девет - седем възрастни и две деца. Тежкият инцидент стана в понеделник малко след 17,00 ч. до гара „Пейо Яворов”. Всички те са настанени в болница.

При катастрофата кек автомобил „БМВ” се забива челно в микробус „Фиат”, който превозвал пътници към Благоевград. Сблъсъкът е причинен, след като 38-годишният шофьор на колата , навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в буса. Петима от пострадалите са пътували в микробуса, а в автомобила се возело семейство с две деца.

На мястото веднага са изпратени линейки от Кресна, Симитли и Благоевград. Осем от пострадалите са транспортирани в МБАЛ-Благоевград, а един в МБАЛ „Свети Врач” в Сандански.

Четиримата пътници от леката кола са настанени в отделение по хирургия. Водачът Рафаел Т. е с контузия на главата, гръдна травма, има счупени ребра, взета му е кръвна проба за алкохол. 36-годишната му съпруга Таня има съвсем леки охлузвания, 6-годишната им дъщеря и 3-годишният им син също са с леки наранявания. За всеки случаай обаче са оставени под лекарско наблюдение.

Двама пътници от буса - 53-годишна жена от Сандански, която е с политравма, и 46-годишен мъж от Кюстендил с контузия на гръден кош, са в отделението по ортопедия. При тях със счупена капачка е и водачът на микробуса, чиято проба за алкохол с полевия тест е отрицателна.

Най-тежко е пострадал 50-годишен мъж от кочериновското село Пороминово. Той е опериран и е в отделението по реанимация. Човекът е с гръдна травма, засегнат е и черния му дроб. В санданската болница с контузия на главата е настанена 23-годишна петричанка.

Последвайте канала на

756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини