Изправят наши сводници пред съда в Бремен

  • 29 октомври 2012 14:24

  • 2868
  • 0
Изправят наши сводници пред съда в Бремен
© Getty Images/Guliver

Баща и дъщеря от голямата ромска фамилия Беркови ще бъдат изправени пред немски съд. Двамата са обвинени за организиране на трафик на момичета в град Бремен, пише Стандарт Нюз.

На делото по екстрадицията им пред окръжния съд в Плевен вчера задържаният Божидар Берков обяви, че доброволно ще се яви пред немските магистрати. Ако той междувременно се откаже, ще бъде изпратен принудително след 10 дена. Съдът отложи изпълнието на европейската заповед за арест на дъщеря му Юлияна Беркова заради неприключило разследване срещу нея у нас за финансови престъпления.

Божидар Берков и жена му Райна се сочат от прокуратурата за босове на престъпната група от общо 5 души, която набирала български проститутки за похотливите немци. При съвместна операция преди седмица в Бремен бил закопчан сръбски гражданин от албански произход, който посредничил на ромите. Освен нашенците е замесен и германец.

Според властите на двете държави на десетки тийнейджърки на възраст до 18 г. била обещавана отлично платена работа като сервитьорки, но в чужбина били насилвани и принуждавани да проституират. Прибирали им документите, карали ги да правят 24 часа платен секс и им взимали заработените пари.

В началото на ноември съдът в Плевен ще разгледа исканията за екстрадиция на Райна Беркова, на другата й дъщеря Марина и на зет й Ивайло.
 

Последвайте канала на

2868 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини