Разбиха група за кражби при поредния им удар

  • 23 октомври 2012 12:18

  • 1008
  • 0
Разбиха група за кражби при поредния им удар
©

Организирана престъпна група, извършвала взломни кражби на територията на София, е задържана при специализирана полицейска операция на столичното Четвърто РУП.

Реализацията е осъществена след продължително разследване. В хода му е установено, че главно действащо лице в групата е 26-годишният И.И., с адресна регистрация в ж.к. „Люлин“, криминално проявен и осъждан. Многократно е регистриран за кражби, присъдата е за същото престъпление. Той действал съвместно с Я.С. на 25 години от Обеля. Помощ при организирането на кражбите им оказвали Б.Б. на 40 години, М.М. на 26 години и 16-годишно момиче. Те имали задачата да ги наблюдават и прикриват по време на „акциите“ им в чужди жилища, както и да предупреждават за евентуални очевидци, случайно прибиращи се собственици или за приближаването на полицейски екипи.

И.И. набелязал поредния „обект“ – апартамент в ж.к. „Овча купел“. Придвижил се до блока с автомобил „Рено Клио“. С него пътувала 16-годишната, която останала в колата, за да наблюдава. За няколко минути младият мъж успял да се сдобие с преносим компютър, дамски накити и юбилейни монети, след като взломил вратата на апартамента. При опита му да се оттегли, бил задържан от полицията. По време на извършения личен обиск и претърсване на автомобила са намерени откраднатите вещи, ръкавици и инструменти за взломяване.

И.И., Я.С., М.М. и съучастничката им са задържани. Към момента продължава издирването на друг от помагачите – Б.Б. С момичето работи инспектор от Детска педагогическа стая.

Образувано е досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължава работата по установяването на съпричастността ми към извършването на други подобни престъпления.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини