Антимафиоти закопчаха 11 души при спецакция "Каргото"

  • 18 октомври 2012 09:32

  • 702
  • 0
Антимафиоти закопчаха 11 души при спецакция "Каргото"
©

Спецоперация под кодовото наименование „Каргото“ бе реализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След придобити данни за организирана престъпна група, изградила схема с участието на “липсващи търговци”, “буфери” и “брокери” и така избягвала плащането на данъчни задължения, било образувано досъдебно производство по описа на Специализираната прокуратура. В хода на разследването антимафиотите достигнали до тримата основни играчи в престъпната схема - И.Ш. на 53 години -криминално проявен, Ю.Г. на 32 години и Г.Ц. на 41 години, също с криминалистически регистрации. Те работели по добре известния вече механизъм – представлявали дружества, регистрирани на лица с нисък социален и икономически статус. С участието на “липсващи търговци”, “буфери” и “брокери”, вписване на неверни данни в подадените декларации и приспадане на неследващ данъчен кредит избягвали плащането на данъчни задължения. В схемата били ангажирани осмина «сътрудници» - Р.Н. на 42 години, М.Н. на 34 години, К.Н. на 40 години, М.П. на 60 години, Р.Н., У.М. на 37 години, Д.Й.на 39 години и М.Ч. на 31 години, повечето от тях също криминално проявени.

Всички те са задържани при съвместни действия на служителите на ГДБОП и представители на НАП, проведени под надзора на Специализираната прокуратура. Извършени са претърсвания на 16 адреса в столицата – офиси и жилища, и на три леки автомобила. Иззети са голямо количество счетоводни документи, компютърни конфигурации, печати, мобилни телефони, СИМ карти и други веществени доказателства.

На петима от задържаните - И. Ш., Ю. Г., Г. Ц., Р.Н. и К.Н., са повдигнати обвинения. Мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Предполагаемият размер на нанесените щети за бюджета е близо 3 000 000 лева. Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини