350 камери дебнат бандитски набези в София

  • 10 октомври 2012 08:24

  • 697
  • 0
350 камери дебнат бандитски набези в София
©

350 камери са на разположение на СДВР, но предстои да ползваме записите от камерите на столична община и столичния Метрополитен. Това каза пред БТВ шефът на отдел „Видеонаблюдение“ Мирослав Ташев. Частните камери се ползват при необходимост, уточни Ташев.

Той се похвали че разкриваемостта на престъпления заснети от камерите е 90%. Въпреки това обаче остава неразкрит мистериозният крадец, който се разходи като на парад пред няколко от камерите на СДВР с откраднато колело заредено от телевизията с GPS Tracker. Разстоянията са големи и затова не може да се идентифицират лицата на заподозрените през нощта, обясни Ташев и подчерта, че номерата на автомобилите, които са заснети се виждат изключително ясно.

През деня образът е идеален и дава възможност престъпниците да бъдат разпознати. Само през тази година благодарение на камерите беше разкрито убийството на полицай пред Радисън, на разстреляният хазартен бос от Благоевгтрад, както и фактите около намушкването на Благой Иванов- Багата, посочи Ташев.

Последвайте канала на

Novini.bg
697 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини