Във Варна пробутват динари вместо евро

  • 03 октомври 2012 18:48

  • 980
  • 1
Във Варна пробутват динари вместо евро
©

 Мъж на около 50 години, причакал вчера възрастен пенсионер над 80-те в близост до дома му в района на общината и се представил за съученик на дъщеря му, твърди petel.

Обяснил, че познава и зет му, но от доста време на може да се свърже със семейството. Срещата с дядото била истински късмет. Мъжът успял да спечели доверието на пенсионера, защото изглеждал благонадеждно – улегнал, с прошарена коса, а и леко понакуцвал. Той му обяснил, че преди време взел за пътуване до София 80 лева на заем от дъщеря му. От доста дълго се опитвал да я намери, за да си върне борча, но така и не успявал да я открие. Сякаш съдбата била изпратила дядото, чрез който той можел да се разплати с добрата си “съученичка”. Имало само едно “малко” неудобство. В момента не разполагал с левове в себе си, а имал само евро. Предложил да му даде стотачка, а той да му върне в лева рестото.

Дядото по случайност тъкмо отивал да плаща комуналните си сметки. Съгласил се и дал на “съученика” на дъщеря си 100 лв. Срещу тях взел банкнотата с номинал 100 от чуждестранната валута. Оказало се обаче, че вместо 100 евро пенсионерът получил 100 сръбски динара. За тях не могат да се вземат дори и 2 български лева в обменните бюра. Така възрастният мъж изгубил една трета от пенсията си, измамен с нова далавера на центъра на Варна. Семейството му предупреждава всички жители на града да не се поддават на подобни измами и много да внимават с непознатите хора, защото явно изобретателните мошеници са зарязали телефоните и са измислили нова далавера.

Последвайте канала на

Novini.bg
980 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
joro

2012.10.05 | 08:32

1
bravo na izmamnika kak se e setil

Добави коментар

Водещи новини