Митничари спипаха фалшиви тонколони за 15 бона

  • 02 октомври 2012 14:06

  • 1295
  • 0
Митничари спипаха фалшиви тонколони за 15 бона
©

Варненските митничари заловиха огромно количество фалшиви тонколони и говорители, имитация на марката „BOSE”. Това съобщиха от Агенция „Митници”.

Стоката-менте е открита в контейнер от Китай, който бил избран за проверка след анализ на риска. По време на огледа сред останалите артикули митничарите се натъкнали и на близо 3 900 тонколони и говорители с надпис BOSS, очевидно целящ да наподоби световноизвестната марка BOSE.

Фактурната стойност на ментетата е около 15 000 долара, а получател е българска фирма от София. Уведомен е маркопритежателят „BOSE GP", който е потвърдил, че задържаните стоки са фалшиви и са произведени без негово знание и разрешение.

Изделията с марка "BOSE" са лидер на световния пазар за аудиотехника, като попадат в сегмента на най-скъпо струващите в сравнение с подобните им аналози. Предстои унищожаване на фалшивите тонколони артикули.

Голяма част от останалите стоки в контейнера са предмет на митническа контрабанда или измама и също са задържани от митническите органи.

Последвайте канала на

1295 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини