Ало измамници взеха 1010 лв. в Коиловци

  • 30 септември 2012 18:44

  • 2536
  • 0
Ало измамници взеха 1010 лв. в Коиловци
©

Полицаи от Пордим задържаха измамници на възрастни хора.

На 29 септември в 1:50 часа сигнал от телефон 112 за измама на стойност 1010 лева мобилизира за незабавни оперативни действия полицията. След проведени заградителни мероприятия са заловени извършителите, придвижващи се с таксиметрово "Пежо", софийска
регистрация. След проверка е изяснена самоличността на мъжете - 42-годишен и 53-годишен, и двамата столичани, с криминални прояви. Измамниците се обадили на домашен телефон на семейство възрастни хора в село Коиловци. Случайно попаднали на 82-годишната съпруга и се представили за лекари, които ще извършат ваксинация на племенницата и, като поискали голяма сума пари за закупуване на ваксината. В краткия разговор измамниците обяснили, че трябва да им бъдат предадени всички пари, които семейството има, колкото и да са те.

Възрастните събирали сумата от 1010 лева, която предали след уговорената среща в центъра на село Коиловци на непознатите. В последствие жената разбрала, че е измамена и подала сигнал. Парите са намерени и иззети, а извършителите са задържани за срок до 24 часа.

Уведомен е дежурен прокурор.

Последвайте канала на

БТА
2536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини