Арестуваха полицай от АЕЦ "Козлодуй", издал фалшив акт на бандит

  • 27 септември 2012 11:09

  • 931
  • 0
Арестуваха полицай от АЕЦ "Козлодуй", издал фалшив акт на бандит
©

Младши автоконтрольор от районното полицейско управление към АЕЦ "Козлодуй" е задържан за издаване на документ с невярно съдържание след проверка на водач без книжка, съобщиха от Областна дирекция ОД на МВР във Враца.

Вчера е извършена проверка на дейността и работата на полицейския служител с инициали С.З., при която е установено, че издал акт, в който са вписани неверни обстоятелства. Директорът на ОД на МВР комисар Росен Иванов обясни, че С.З. спрял за проверка лице от криминалния контингент на Козлодуй, който карал автомобила си без шофьорска книжка. Книжката била отнета за многократни нарушения. Автоконтрольорът обаче издал акт на името на друг човек, за да прикрие поредното нарушение на познатия си.

С.З., който има 13 години стаж като полицейски служител, е задържан за 24 часа, допълни Росен Иванов. Той заяви, че срещу полицаят е започнато дисциплинарно производство и ще бъде незабавно уволнен дисциплинарно. Той отказа повече коментар как е разкрито нарушението и допълни, че случаят е докладван пред Окръжна прокуратура във Враца и е започнато следствено дело. Делото е за престъпления по член 288 и по член 311 от НК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
931 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини