Проверяват 40 обекта във Враца, Видин и Монтан за чешкия алкохол-менте

  • 25 септември 2012 14:04

  • 684
  • 1
Проверяват 40 обекта във Враца, Видин и Монтан за чешкия алкохол-менте
©

Ежедневно се правят проверки на територията на трите области Враца, Монтана и Видин за наличието на опасен алкохол от Чехия, каза Ангел Младенов, директор на Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Монтана, пише Фокус.

Той посочи, че това е основното, което се върши в последните две седмици, като са проверени 40 обекта. „На територията на трите области не е открито наличие и предлагане на опасните алкохолни напитки от Чехия, които заради наличието на метанол са отнесени към групата на опасните стоки”, заяви Младенов. Той посочи, че засега проверките вървят в големите търговски вериги в трите области, както и в по-малки обекти на областните градове. „Това е напитка от внос, която предполага да бъде доставена първо в големите магазини от търговски вериги, най-вече в по-големите градове. По-малко вероятно е този опасен алкохол да достигне в малките населени места, защото тяхното снабдяване е от търговски складове, намиращи се в големите градове”, допълни Младенов.

Той обясни, че масираните проверки продължават и през другата седмица от служителите на Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите на територията на трите областни града.

Последвайте канала на

684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хахо

2013.05.20 | 23:51

1
абе къде е тоя град Монтан ,че не мога да го намеря на картата

Добави коментар

Водещи новини