Иззеха алкохол в бутилки олио

  • 24 септември 2012 16:56

  • 918
  • 1
Иззеха алкохол в бутилки олио
©

Русенските митничари разкриха два случая на алкохол, бутилиран като олио. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

На 21 септември 2012 през нощта при съвместна проверка с „Гранична полиция” на ГКПП Дунав мост, трасе „изход” е селектиран за проверка лек автомобил, пътуващ от България за Румъния. Открити са 55 бутилки по 1 литър бистра безцветна течност с мирис на етилов алкохол, 15 бутилки по 1,5 л бистра безцветна течност с мирис на водка и 9 бутилки по 1,5 л коняк. Цялото количество от общо 91 литра алкохол е предназначено за продажба по румънските пазари от двама български граждани. Алкохолът е бил в бутилки, в каквито се бутилира олио от известна наша марка. Липсвали са означения за производител, алкохолно съдържание, наименование на алкохолните напитки. Взети са проби за изследване и установяване на алкохолното съдържание и други важни показатели. Предполага се, че се касае за нелегално произведени напитки. Освен че за тях не е обезпечен акциз и са произведени в нарушение на закона, следва да се отчете опасността за човешкото здраве.

На следващия ден в друг лек автомобил отново е открит етилов алкохол - този път 29 литра, разфасован в бутилки по 1 литър. Предполага се, че той също е предназначен за приготвяне на алкохолни напитки. Количествата алкохол са иззети и се чакат резултатите от изследване на взетите проби.

В два обекта за изваряване на домашна ракия през почивните дни са установени нарушения. В проверен обект в гр. Ветово и установено неводене на отчетност, неподаване своевременно на справки–декларации за това, че изварявания материал е от плодовете собствено производство и не се начислява акциз. В община Омуртаг е открит нерегистриран казан, който е иззет. По случаите са и съставени актове за нарушения и предстои налагане на глоби.

Последвайте канала на

918 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.24 | 20:43

1
Скъпа гъско, ти пробвала ли си да налееш алкохол в бутилка олио? Я поумней и поправи заглавието на "алкохол в бутилки ЗА олио"!

Добави коментар

Водещи новини