Закопчаха петима при операция Гастрольори

  • 22 септември 2012 07:21

  • 4655
  • 6
Закопчаха петима при операция Гастрольори
©

Петима души са задържани при операция „Гастрольори”, съобщи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, министър на вътрешните работи. Петимата са задържани в 04:30 часа, на излизане от къща в Св. Влас, с два сака. В тях са открити пари.

Сред петимата задържани са Марлоан на 40 години, с 31 регистрации за кражби, Илиян Дългия, на 38 години, регистриран за кражби, нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежаване на оръжие. Задържан е и Илиян, по прякор Муци, на 43 години, регистриран за нанасяне на средна телесна повреда и търговия с акцизни стоки. Живомир, на 37 години, бивша барета, попадал в полезрението на службите.

Един от задържаните е изтърпял и 6 месечна присъда, постановена 1989-та година. Операцията е проведена при изключителна конфиденциалност от екипите, каза министър Цветанов. Причината е,че задържаният Марлоан е споделял нееднократно, че се е ползвал с добри протекции в полицията и съдебната система, каза вътрешният министър. Операция „Гастрольори” е съвместна на СДВР и ОД МВР Бургас. В момента продължават процесуално следствените действия и обиски на адреси в София и Бургас.

Текат обиски в рамките на операция „Гастрольори”, каза вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той обясни, че от доста време заловената група се е подготвяла да влезе в имота в курорта Св. Влас. „Цялата информация, която имаме е, че лицето, което е собственик на този имот, е извършвало търговски сделки. В очакване са били да намерят сериозна сума пари. Преди 2-3 дни те направиха подобен подход. Влязоха няколко пъти в дома и всичко това е документирано, но тогава не осъществиха своите намерения. Собственикът беше на ресторант. Вчерашният ден той е заминал за чужбина, те имаха подобна информация и предприеха действия тази нощ. Влязоха в 4.30 часа. На излизане от къщата са задържани”, обясни министър Цветанов.

„В момента текат обиски на домашните адреси. Има наличие на оръжие и други вещи, които са съпричастни към други минали престъпления. Към момента на адреса на служителя, който е от Министерство на правосъдието, е намерен един автомат Калашников, един пистолет, който е със заличени номера, полицейска униформа, която той не би трябвало да притежава. На адреса на бившата барета има два пистолета, които са законно притежание – единият е със заглушител”, каза министърът.

„Марлоан има 31 регистрации, с богато криминално досие. Единствената ефективна присъда, която има, е от 1989 година – шест месеца, когато е било първото му престъпление. В последствие вече винаги е намирал механизмите и адвокатските трикове, за да бъде на свобода”, обясни министърът.

„Надявам се, че при документирането на цялостната престъпна дейност, да има достатъчно доказателства, за да могат тези лица да бъдат там, където им е мястото. Не изчистим ли тази измет от обществото, няма как да имаме прогрес във всяко едно направление и да имаме това, което обществото очаква от държавата и от институциите”, коментира вътрешният министър.

Последвайте канала на

4655 6

Коментари 6

Добави коментар
Цецо цецооооооооо

2012.09.23 | 16:16

6
Новината е направо безумна. Изобщо не е ясно за какво всъщност са задържани тези. У нас носенето на сак с пари все още не е престъпление. А ако задържането е по друг повод защо е трябвало да се прави "показна" акция посред нощ а не са си ги прибрали спокойно през деня.
Деян

2012.09.23 | 16:15

5
Малоумник, много ясно е написано. Задържани са за кражби! И е станало през ноща защото тогава са влезли в къщата!
Oтец Паисий

2012.09.23 | 16:15

4
Браво Цецо! Обаче сега приберете в кауша и онзи на когото са саковете с парите! Като се върне от чужбина! И много те моля подскажи на малоумните ни съдии и прокурори да ги вкарат минимум по 10 години в затвора,а тартора Марлоан минимум 20 г. заради натрупаните от 1989 г. години бандитски стаж! Въобще там в Свети Влас ги поразчепкайте, защото там почити всички са от бандит нагоре, начело с онези измислените бизнесмени-чорбаджии, но истински мафиотои - братя Диневи!!

2012.09.23 | 09:07

3
Като ги задържат следващия път, само ще има разлика в цифрите.
хмммммммм

2012.09.22 | 19:22

2
чудно за кой ли работят тия в свети влас ? и кой на кой прави мръсно ?

2012.09.22 | 19:22

1
bravo,samo ne kazvat koga 6te gi pysnat za da prodalgat rabotata si.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини