Заловиха крадци на кабели в Етрополе

  • 18 септември 2012 11:03

  • 581
  • 0
Заловиха крадци на кабели в Етрополе
©

Полицаи от Етрополе задържаха крадци на кабели на местопроизшествието, съобщиха от ОД МВР София област. Вчера служител поддръжка към военно поделение сигнализирал в районното управление, че от трасе в местността Стубеля, в землището на с. Бойковец е извършена кражба на телефонен кабел, собственост на Министерство на отбраната.

Обаждащият се обяснил, че от няколко дни са били налице проблеми с комуникацията преди нейното тотално прекъсване. Служителите на реда незабавно предприели оперативно- издирвателни действия и заградили района. На метри от местопроизшествието униформените задържали тримата извършители. 50- годишният Н.Н., синът му Г.П. /27 г./ от Ябланица и 25-годишният М.К. от с. Реселец, община Червен бряг. Те били заловени при поредния им набег с около 12 метра телефонен кабел, който току-що били изкопали и подготвили за изнасяне. При огледа на местопроизшествието било установено, че престъпното трио е извършвало кражбите като първо прокопавали канали по трасето, след това прекъсвали телефонния кабел и го товарели на паркиран наблизо лек автомобил, който и в този момент чакал на пътя. По този начин при двата си поредни удара крадците изкопали близо 30 метра и отнели телефонен кабел с обща дължина 44 метра.

По-младите мъже са с множество криминалистически регистрации, 27- годишният - осъждан за кражби. Авторите на кражбата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая в РУП- Етрополе е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини