Разбиха бандата на Ушатия, Големия Млекар и Дебелан

  • 17 септември 2012 11:16

  • 1904
  • 0
Разбиха бандата на Ушатия, Големия Млекар и Дебелан
©

Служители на ОДМВР – Велико Търново и СДВР задържаха организирана престъпна група, специализирана в извършването на взломни кражби от жилища и офиси в цялата страна, съобщиха от ОД на МВР – Велико Търново.

В петък непосредствено след извършване на поредния си удар – взломна кражба, чрез счупване на секретен патрон на входна врата на жилище на ул. “Райна Кнагиня” във Велико Търново, откъдето са отмъкнати 150 лв. и златни накити с тегло около 30 грама по главен път Велико Търново – София, в района на разклона за с. Момин сбор са задържани петима души. 32-годишният И. С., известен като “Ушатия” и “Ключаря” от София, регистриран и осъждан за кражби и притежание на наркотични вещества, към настоящия момент изтърпяващ наказание “пробация” за срок от 7 месеца за кражба. 33-годишният Р. П. “Млекаря” от София, осъждан за кражби, грабеж и управление на МПС, без необходимото свидетелство. Към момента е в изпитателен срок на предишна присъда “лишаване от свобода“ за кражба. 34-годишният К. П. “Големия Млекар“ от София, осъждан за грабеж и кражба. 37-годишният Г. Т. “Дебелан“ от Дряново, осъждан за кражба. 38-годишният В. К. от София, осъждан за кражба. Групата се е придвижвала с два леки автомобила – “Ланча“ и “БВМ 318“. На местопроизшествието в условията на неотложност на петимата са извършени лични обиски и претърсвания и изземвания в автомобилите, като са намерени и иззети отнетите при кражбата златни накити, мобилни телефони и сим-карти, множество инструменти за взломяване и за отключване на входни врати и заключващи механизми. Членовете на групата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Със съдействието на служители от СДВР в условията на неотложност са извършени претърсвания и изземвания и в обитаваните от задържаните жилища и помещения на територията на гр.София, околните села и гр. Дряново. Намерени и иззети са множество средства, служещи за взломяване и отключване на патрони на входни врати, ножици за арматурно желязо, мобилни телефони, сим-карти и пластики от карти, 5 ръчни часовника, 2 преносими компютъра, 2 видеокамери, 2 цифрови фотоапарата, 3 радиостанции, 2 зарядни устройства и 2 слушалки. По случая в РУП – В. Търново е започнато досъдебно производство. К. П., Г. Т., И. С. и Р. П. са привлечени в качеството на обвиняеми. К. П. и Г. Т. се признават за виновни, наложена им е мярка за неотклонение "подписка". И. С. и Р. П. са задържани за срок до 72 часа, като е внесено искане във Районен съд – В. Търново за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". С обвиняемия Г. Т. е извършен следствен експеримент, при който същият показва апартаменти на територията на гр. Велико Търново, от които групата е извършила взломни кражби за времето от 31.08.2012г. До настоящият момент: На 31.08.2012г. са извършили кражба от жилище на ул."К. Паница". На същата дата са обрали жилище на ул. "Оборище" и на 2 септември са атакували апартамент на ул. "Тракия". Във всички случаи групата е действала по идентичен начин - прониквала е в имотите чрез счупване патрон на входна врата. Сред откраднатите вещи са предимно златни накити.

Работата по документирането на цялата им престъпна дейност продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини