Катастрофи затрудняват движението в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“

  • 27 октомври 2024 17:57

  • 1528
  • 0
Катастрофи затрудняват движението в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“
© bulphoto (архив)

Катастрофи временно затрудниха движението в тунел „Топли дол“ на автомагистрала „Хемус“. През последните два часа там са станали три пътни инцидента. Последният все още се обработва от полицейските служители, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Всички водачи и пътници своевременно са изведени от тунела, пострадали хора няма.Очаква се специализирана техника, която да изтегли автомобил с блокирали колела от тунела.

На място са разположени допълнителни полицейски екипи от ОДМВР - София, които да регулират и подпомагат трафика с цел осигуряване на безопасността на движението и недопускане на колони от чакащи автомобили.

Двама загинали при тежка катастрофа в Плевенско

От АПИ по-късно съобщиха, че се ограничава движението по АМ „Хемус" в района на тунел „Топли дол“ в посока Варна, за да може да се осигури пропускане на движението в посока София в две ленти в тръбата на съоръжението.

Леките автомобили се пренасочват по обходен маршрут от пътен възел „Витинска река" по път I-1 и път II-17 и връщане на магистралата при пътен възел „Ботевград" . 

Преди два дни от пресцентъра на АПИ съобщиха за промяна в организацията на движение през тунелите на автомагистрала АМ „Хемус“ – „Топли дол“ и „Правешки ханове“, от 25 октомври до 27 октомври.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини