В област Габрово започна специализирана операция срещу купуването на гласове

  • 23 октомври 2024 09:20

  • 312
  • 0
В област Габрово започна специализирана операция срещу купуването на гласове
© pixabay

Започна специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите в Габрово и региона, съобщи пред журналисти началникът на „Охранителна полиция“ в областния град комисар Андрей Хайтов в началото на акцията.

„Операцията е през цялото денонощие, през деня работата е по-засилена. В рамките на кампанията полицията в Габрово работи по седем сигнала, по един е образувано досъдебно производство, а всички са докладвани на прокуратурата“, посочи комисар Андрей Хайтов, началник на сектор „Охранителна полиция“ при Областната дирекция (ОД) на МВР - Габрово.

В акцията се включени служители на „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“, „Криминална полиция“ и „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Габрово, както екипи на Зоналното жандармерийско управление - Плевен, пише БТА.

Акция срещу купения вот в Русe

На територията на областта са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на хора и моторни превозни средства.

Обект на контрол са хора от активния криминален контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят влияние върху вота на гражданите. Извършват се проверки на частни адреси, търговски обекти, питейни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва дейност, нарушаваща изборното законодателство; проверяват се заложни къщи, обекти, в които се предлагат дърва за огрев, хранителни магазини, предлагащи стоки на вересия. Инспектират се пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Засилени проверки се извършват по линия на пътната безопасност и притежанието, употребата и разпространение на наркотични вещества, съобщиха от полицията.

Действията на служителите на реда са насочени и към противодействие на конвенционалната престъпност, за стабилизиране на средата за сигурност и осигуряване на добър обществен ред, както и за безопасност по пътищата. Операцията ще продължи през целия ден. От полицията се ангажираха да съобщят на по-късен етап информация за резултатите от днешната акция.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини