Пътните полицаи с нова акция в област Кърджали

  • 22 октомври 2024 10:12

  • 439
  • 0
Пътните полицаи с нова акция в област Кърджали
© Булфото (архив)

Специализирана операция, която ще установява водачи с невръчени актове и глоби по фиш, започна в цялата област от понеделник "Пътна полиция" в Кърджали.

При спиране на автомобил за проверка, полицейските служители ще проверяват не само водача, но и пътниците в колата дали имат неполучени наказателни постановления и глоби.

Ако установят такива, ще ги принтират дистанционно и ще ги връчват. Това съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Николай Дачев:

“По принцип, ние сме длъжни, когато спрем водач за проверка, да го проверим дали има невръчени, както електронни фишове за превишена скорост, така и наказателни постановления. В случая, когато се установи водач има невръчени, ние ги връчваме, което от своя страна води до следното нещо - за електронните фишове, водачът има 14-дневен срок и ако реши да го заплати в този срок, ще го заплати с 30% отстъпка, а за наказателните постановления има 20% отстъпка. Той ще се възползва от това ако прецени. Ние не можем да го накараме да заплати глобата. Наше задължение е да връчим фиша или постановлението.” 

Акция срещу купения вот в Русe

Последвайте канала на

Радина Лазарова
439 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини