Контрабандни златни бижута за 90 бона задържаха митничари

  • 10 октомври 2024 11:43

  • 232
  • 1
Контрабандни златни бижута за 90 бона задържаха митничари
© Агенция Митници

Над 680 грама недекларирани златни изделия на стойност близо 90 000 лева откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" при проверка на автобус от Турция, съобщиха от регионалния пресцентър на Агенция "Митници" в Свиленград.

По случая Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Й. К. (26 г.) по образуваното досъдебно производство и му наложи "парична гаранция" в размер на 3000 лева, допълниха от държавното обвинение.

На пети октомври на пункта пристига автобус с румънска регистрация. В превозното средство пътували стюард и още деветима пътници от Турция за Румъния . Всички те заявили, че не пренасят стоки, подлежащи на забрани и ограничения при внос. Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия под шофьорската седалка са открити пакети, облепени с тиксо, с изделия от жълт метал.

Според експертиза на вещо лице откритите общо 292 пръстена, медальона, гривни, синджира, обеци с общо тегло 688,21 грама са от 14- каратово злато на стойност 89 467 лева. Установено е, че бижутерийните изделия са собственост на стюарда - румънски гражданин, който заявил, че ги е закупил от Турция, за да ги пренесе в Румъния.

Заловиха пътници със злато около кръста за близо 2 млн. лв. на „Капитан Андреево“

Последвайте канала на

Радина Лазарова
232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.10 | 12:05

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини