Задържаха шофьора, причинил тежката катастрофа с двама загинали в Бургас

  • 27 септември 2024 14:41

  • 922
  • 0
Задържаха шофьора, причинил тежката катастрофа с двама загинали в Бургас
© Булфото

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа Ж.Б. Той е обвинен за това, че по непредпазливост е допуснал пътнотранспортно произшествие, което е довело до смъртта на мъж и жена, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

"За такъв тип провинение е предвидено лишаване от свобода в рамките на 5 до 10 години, както и отнемане на свидетелството за управление на МПС. Разследването е едва на два дни и предстоят експертизи. Работи се по всички версии, включително и наличните. Ще анализираме и видеозаписите, които са ни предоставени", казаха още от прокуратурата.

Тежката катастрофа стана рано сутринта в четвъртък. Трима пешеходци - двама мъже и една жена, бяха затиснати към паркиран в изчакване тир от преминаващ микробус, чийто водач не преценил правилно страничното разстояние при разминаване.

По време на разследването е установено, че обвиняемото лице е нарушило правила за движение по пътищата, допускайки пътнотранспортно произшествие, блъскайки намиращите се на пътното платно мъж жена, което е довело и до тяхната смърт.

Свидетели на трагедията в Бургас: Водачът си ровеше в телефона, вместо да гледа пътя

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Ж.Б.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
922 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини