Бебе почина след многократно отлагане на раждането му в Сливен

  • 26 септември 2024 08:47

  • 9284
  • 2
Бебе почина след многократно отлагане на раждането му в Сливен
© pixabay

Бебе почина преди раждането си в Сливен.

31-годишната родилка твърди, че преди фаталната развръзка е връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар с аргумента, че то трябва да расте още.

Инцидентът е станал на 15 септември в частната болница "Ева" в града.

Бременността за жената е била четвърта поред, като бебето е било доносено. В момента тя е в болница, тъй като състоянието ѝ се е влошило след извършването на секцио.

Адвокатът на семейството Тодор Тодоров обясни, че на 20 септември в кантората му са дошли разтревожени две жени и един мъж.

За първи път в Турция бяха разделени сиамски близнаци, съединени в главата

"Младата жена плачеше непрекъснато. Тя ми разказва, че детето ѝ се е родило мъртво. Терминът ѝ бил в края на месец август. В продължение на две седмици тя ходила редовно в болницата, но лекарят, който проследявал бременността, ѝ я връщал с аргумента, че размерите на детето са малки", разказа той.

Жената е връщана няколко пъти, като през това време ѝ е поставена инжекция за растеж на бебето.

На 12 септември обаче тя получила болки в корема и по спешност рано сутринта нейните близки я завели в болницата. Там проверили тоновете на бебето и установили, че има разкритие и жената започва да ражда. Едва на 16 септември обаче лекарите откриват, че бебето вече няма тонове и се налага да бъде извадено със секцио на 17 септември.

Вторият адвокат на семейството Кичюков посочи, че според тях става дума за лекарска грешка. Според него също става дума за лекарска небрежност. "Фаталният инцидент е след дълго и редовно наблюдавана бременност. Цялата бременност преминава в спокойна атмосфера и е можело наблюдаващият лекар да потърси съдействие от свой колега, ако е имал някакви притеснения", изтъкна той.

По негови думи около 17-18 часа младата жена е седяла в болницата с установен мъртъв плод в корема си и никой не е направил нищо, пише news.bg.

Адвокатите са категорични, че родилката е преживяла психическа травма, защото през цялото време тя е знаела за мъртвото дете в утробата си.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9284 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Оо

2024.09.26 | 09:55

2
Съд и справедлива присъда !!!
Sarbeca

2024.09.26 | 09:04

1
Мангава тут Мангава

Добави коментар

Водещи новини