Полицията хвана серийна измамничка

  • 11 септември 2012 18:57

  • 838
  • 1
Полицията хвана серийна измамничка
©
Столични криминалисти задържаха 55-годишна жена за серия измами, съобщиха от МВР.

На жителката на Нови Искър е наложена мярка „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Разследването започнало, след като на 15 май тази година в районното управление 23-годишен младеж подал жалба и обяснил, че е станал жертва на измама. Обяснил, че предния ден по телефона си уредил среща с непозната жена. Тя се представила за служител в един от българските телевизионни канали и му обещала съдействие за назначаване на работа в едно от министерствата.

Условието било да й занесе скромната сума от 65 лева. Младежът предал парите с уговорката на другия ден да се срещнат, за да й занесе необходимите документи за постъпване на работа и още 20 лева. В „играта" се включили и разследващите - така в момент на получаване на втория транш от сумата дамата била задържана на място.

К.В. на 55 години от Нови Искър е многократно регистрирана в полицията и осъждана за измами. Жената е извършвала и други измами.

През месец август 2011 г. 52-годишна столичанка й дала 200 лева с обещанието К.В. да уреди внуците й в детска градина. Месец по-късно 35-годишен мъж се разделил със 736 лева - сумата била срещу обещанието на дамата да прекрати запор, наложен му от частен съдебен изпълнител. В измамната схема попаднал и 54-годишен столичанин - на него К.В. щяла да уреди работа като шофьор или охранител срещу сумата от 400 лева.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
838 1

Коментари 1

Добави коментар
Ян

2012.09.19 | 13:32

1
Браво! Една хубава новина.

Добави коментар

Водещи новини