Пресякоха "сделка" за 66 000 евро

  • 11 септември 2012 15:31

  • 736
  • 0
Пресякоха "сделка" за 66 000 евро
©

Неизвестен мъж,който се е представял за посредник на холандска фирма, въвел в заблуждение собственик на фирма от Шумен за времето от 1-ви до 10-ти септември. Мнимият холандец му е обещал да купи стока за 66 000 евро. Двамата са се договорили плащането да се извърши в срок от 30 дни от фактуриране на стоката, като уговорката е транспорта да бъде за сметка на купувача.

След проведени съвместни действия на криминалисти от Велики Преслав и служители от фирмата в България е осъществен контакт със служител на фирмата, която „проявила интерес" към стоката. Управителят на холандската фирма, отговарящ за вноса и износа уведомил българската страна, че стоката не представлява интерес за тях и че фирмата не е страна по тази поръчка. По данни на собственика на българската фирма преди около месец, чрез кореспонденция по електронна поща , холандска компания от гр. Бодегравен проявила интерес към стоката му.

Преговорите водил мъж, представящ се с името Р.Б. Оказало се, че в холандската фирма има такъв служител, но на него не са му известни факти по такава сделка. Вчера сутринта в база на фирмата пристигнал товарен автомобил „ДАФ" с холандска регистрация, за да товари стоката. След направената от криминалисти проверка станало ясно, че товарният автомобил е с двама шофьори - български гражданин с инициали А.А. и холандски гражданин с инициали Я.Х.Започнато досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава. Уведомена е дирекция „Международно оперативно сътрудничество".

Последвайте канала на

736 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини