Измама с фалшив сайт на Летище София

  • 28 август 2024 14:43

  • 343
  • 1
Измама с фалшив сайт на Летище София
© pixabay

Измама с фалшив сайт на Летище София, затова сигнализират потребители на социалните мрежи. В сайта предлагат закупуване на изгубен багаж от летището срещу сумата от 3 до 5 лева.

На Терминал 2 на Летище София за изгубения багаж отговарят три от наземните оператори. Потребителите в социалните мрежи обаче ни сигнализират за появата на фалшив сайт, от който може да се закупи изгубен багаж срещу заплащане. 

Много от потребителите са попаднали на точно такова измамно съобщение - че могат да си закупят изгубен багаж и да получат куфар.

„Като наземен оператор "Голдеър Хендлинг България" няма практиката изгубени багажи да бъдат продавани или давани на лица, които не са направили рекламация“, коментира пред bTV Кристиян Стоянов.

Летищата нe правят такива търгове, категорични са експертите.

Възможен е затруднен трафик от и към терминал 2 на летище София заради строеж

„Когато пътник е загубил багажа си, той трябва да отиде при съответния наземен оператор на гише „Рекламация и багажи“ и да покаже валиден документ за самоличност, валидна бордна карта, валиден багажен етикет.

На база на това рекламацията се регистрира в единната система WorldTracer.

Когато веднъж липсващият багаж е регистриран, започва неговото търсене по другите летища, независимо дали полетът е бил с трансфер, или без“, обясни Кристиян Стоянов.

„Когато багажът се намери, се връща информация в системата и се организира предаване на багажа на пътника“, допълни още той.

Вариантите за получаване на багажа са два – лично или чрез куриер, но и при двата случая е необходимо представянето на документ.

Направените рекламации за изгубени багажи през последните три месеца са около 70.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
343 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.28 | 15:47

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини